2010. január 2., szombat

DIÓVAJ Mankacsektől/Walnutbutter from Mankacsek

Az volt a diókrémmel, hogy ledaráltam a diót egy kis gépben, -kb. 3 maroknyit- majd a szintén őrölt szezámmal együtt, -kb. 1 maréknyi- összekerevertem olvasztott vajjal, és egy pici kurkumával, meg római köménnyel és elkövettem azt a hibát -most figyelj! :-) - hogy az állaga miatt egy boltban kapható Milli szendvicsvajból is kevertem hozzá, hogy ne legyen betonkemény miután kiveszem a hűtőből.
Pfujj! Katasztrófa lett!
Ki is dobtam az egészet, pedig olyan jól indult...

A baj az volt, hogy keserű volt, meg az is, hogy ez a bolti vacak ízben nem illett valahogy az egészhez. egyszerűen rossz volt a társítás.

Pedig általában jól ráérzek, de ez valahogy szörnyű lett.



Mankacsek


My story is as follows:
I grinded 3 handful walnuts in a grinder and added 1 handful of grinded sesame seeds. I mixed it with some melted butter, a little bit of tumeric and some cumin. And then I made a horrible mistake: I put some of the sweet butter, that is available in the hungarian grocery shops, (called Milli butter) to make the consistency lighter, can you imagine?

My God! It was a tragedy!
I trew the whole thing away, even if it started sooo good...

One of the problems was that the taste of it was bitter and besides the taste of this crapy sweetbutter did not match the whole thing. The association was simply not good.

Usually I have a great sence for this, but this time it went completely wrong.



Mankacsek

1 megjegyzés:

  1. Hálás köszönet az első bátor írónknak! :-)

    Van pont egy dióvaj receptem a másik blogomon:
    www.tejutazas.blogspot.com
    nezz meg a kategóriamentes-ek alatt, hatha az fincsi.

    Üdv:
    Krisztina

    VálaszTörlés