2010. január 1., péntek

A blog ötlete/ The idea of this blog

Új év, új kezdet, szoktuk mondani. De van ami nem változik: a konyha mindig kihívásokkal teli. Az ember általában izgul, ha új dolgokat próbál ki, nincs ez másképp az élet ezen jelentős helyszínén sem. Sőt!

De nem kell emiatt szégyenkezni! Sok ismerősöm, akiknek meséltem ennek a blognak az ötletéről rögtön, autómatikusan úgy reagált (na ki ismer magára most? :-D), hogy ő még semmit sem rontott el (ezek a férfi ismerőseim), vagy hogy ő biztosan nem fogja közhírré tétetni a melléfogásait (ezek pedig a nők).
Pedig az ember ebből tanul. Gondoljuk csak végig, ha a süti szétesik, amikor a szerelmünk szülinapján tálaljuk, vagy az éhes férjünk munkából hazatér és túl sós a neki szánt leves, és még sorolhatnánk, vajon legközelebb is rosszul készítjük-e el ugyanazt a receptet? Azt hiszem, amit egyszer elszúrtunk, nemigen vétjük mégegyszer. Márha vagyunk olyan bátrak, hogy újra elővegyük azt a mumus receptet, amivel egyszer már jól beégtünk.

Sokszor nem is a saját hibánk, mert a receptből kimarad valami fontos összetevő, vagy egyszerűen csak rossz a recept.

Szó mi szó, mindenkit kérek, aki érez magában affnitást, hogy megírja tapasztalatait, balulsűlt főzéseinek történetét vagy csak hozzá kíván szólni, tegye meg! (persze nem kell több nyelven). És regisztráljatok-szavazzatok a "legjobb rossz" receptre!!!

BUÉK


Each year we have to start a different life. We want something better, faster, etc. It is the same at the kitchen.

When I asked the opinion of my friends about the idea of this blog, there were some guys, who simply denied the fact they have ever screwed any food up (men) or said they were not willing to embarrass themselves with publishing their "shame" (women). Com'on people, this is how we learn, isn't it?
Nobody will do the same mistake again with the same receipt if we have some uncomfortable experiences with it before, for example: the birthday cake of our love falls apart, or the soup of our husband (who just arrived home hungry from work) is too salty, etc.

There are many reasons why something can go wrong while we are preparing the food. It is not always our fault, it can be that the writer of the recipe was not precise or the receipt itself is impossible to be made.

To make the story short, I kindly ask everyone, who feels like participating in this game, please send us your cases, talk about your experiences or simply comment the existing ones! And please register and please-please vote for the "best worst" recipe!

HAPPY NEW YEAR!

1 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon szuper kezdeményezés! Ha nem haragszol, viszem a blogod a blogomra hirdetni:)

    VálaszTörlés