2010. január 4., hétfő

POLENTAPUDING NÓRITÓL/POLENTAPUDING FROM NÓRA

Hát nem gondoltam, hogy ilyen hamar sikerül maradandót alkotnom a blog számára...
Csatolva küldöm a puliszkapudingról készült képet, és a szakácskönyvet amit senki ne vegyen meg! Már több recepttel próbálkoztam, de úgy ahogyan le van írva még semmi nem sikerült jól...talán kicsit "félrefordították" a recepteket. Mivel nagy rajongója vagyok a francia konyhának, én azért változatlanul próbálkozom, és javítom a recepteket. Na de azért a hozzávalókat néha kifelejtik a felsorolásból, ami a leírásban benne van...(mint itt a lisztet! naaaa...). Meg azért polentát sem lehet kapni a boltban, mint ahogyan fel van sorolva a hozzávalók között.. (a polenta kukoricadarából készült kásás étel.), ezt készíteni kell! A másik embert próbáló feladat az őrölt mandula elkészítése, daráló nélkül...ahogyan nagyanyáink is csinálták, mozsárban...pfff, hát visszasírtam a kommunista időket amikor még minden abc-ben volt kávé meg mákdaráló, ez most miért nincsen????....de végül sikerült:) és végül nem is lett olyan rossz, mint amilyennek látszik:)

Nóra
A NEM TÚL JÓ SZAKÁCSKÖNYV... THIS IS NOT THE BEST COOKBOOK EVER...I never dreamt to be able to create something permanent so fast for this blog...
I attached the pictures of the mushpuding and the cover of the cookbook that nobody should buy! I have tried some other receipts in it as well, but the way they are written, you cannot prepare the food good... it can be that the translation was not appropriate. Because I am a big fan of the French gastronomy, I don't give up and keep trying, constantly correcting the faulty recipes. But when they forgot to list some ingredients that are in the preparation part... (for example: the flour, that is too much). And besides polenta is not available ready-cooked in our supermarkets as it is said in the book...(polenta is a porridge made with ground yellow or white cornmeal/ground maize) , you have to prepare it yourself! The other superhuman effort is to grind almonds without grinder... the way our grannies made it, pounded in a mortal...pfff I have really wept for the years of communism, when in each supermarket anyone could use the huge coffee and poppy-seeds grinder, why these do not exsist anymore???
But in the end I succeeded, and the polenta happend to be not as bad as it looks like :)

Nóra1 megjegyzés:

  1. Kedves Nóri!

    Nagyon köszönöm a témát, a rossz szakácskönyvek és receptek sokunk mindennapi főzését keserítik meg.

    Kitartást a francia konyhához, megéri! :-D

    Krisztina

    VálaszTörlés